Πως λειτουργούν τα φρουτάκια

Τα φρουτακια σήμερα δεν λειτουργούν με τον ίδιο μηχανισμό που λειτουργούσαν στο παρελθόν. Τα σύγχρονα φρουτάκια ή αλλιώς video slots είναι πλέον εντελώς ηλεκτρονικά και λειτουργούν χρησιμοποιώντας το Random Number Generator (RNG).

Τι έιναι όμως και πως λειτουργούν τα φρουτάκια με αυτό το λογισμικό που ονομάζεται το Random Number Generator;

Ti είναι Random Number Generator στα Φρουτάκια

To Random Number Generator (RNG) είναι λογισμικό που έχουν όλα τα φρουτάκια πλέον και που παράγει αλγόριθμους οι οποίοι καθορίζουν αυτά που βλέπουν στην οθόνη τους οι παίκτες.

Είναι δηλαδή η καρδιά όλων των σλοτ παιχνιδιών.

Για να δούμε μερικά απο τα βασικά χαρακτηριστικά του RNG:

  • Το Random Number Generator ξεκινάει και λειτουργεί από τη στιγμή που το φρουτάκι ξεκινήσει να δουλεύει και παράγει συνεχώς τυχαίους αριθμούς από το 0 μέχρι μερικά εκατομμύρια.
  • Το RNG δεν σταματάει να λειτουργεί ποτέ, δεν επηρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες και για αυτό τον λόγο τα νούμερα που παράγει είναι πάντα τυχαία.
  • Όταν κάποιος παίκτης πατήσει το κουμπί για Spin αυτόματα το φρουτάκι λαμβάνει τα επόμενα νούμερα που έχει παράγει το Random Number Generator και τα επεξεργάζεται για να προβάλει τα αντίστοιχα σύμβολα στην οθόνη.
  • Αυτά τα νούμερα όπως είπαμε δεν είναι προκαθορισμένα και για αυτόν τον λόγο κάθε Spin έχει τις ίδιες ακριβώς πιθανότητες να κερδίσει το μέγιστο ποσό, free spins, γύρο μπόνους, το τζακποτ ή και τίποτα απολύτως.
Πως λειτουργούν τα φρουτάκια

Πως λειτουργούν τα φρουτάκια : Απο το Random Number Generator στην παραγωγή αποτελεσμάτων και συμβόλων

Πως όμως φτάνουμε από την παραγωγή των τυχαίων αριθμών από το Random Number Generator στην επεξεργασία και την παραγωγή συμβόλων στη οθόνη μας; 

  • Τα νούμερα που βγαίνουν από το Random Number Generator αντιστοιχούν στις θέσεις των τροχών στο φρουτάκι.
  • Ο επεξεργαστής του slot παίρνει αυτόν τον αριθμό και τον διαιρεί με μια προκαθορισμένη αξία υπολογιστή δηλαδή 16, 32, 64, 128 κτλ.
  • Το υπόλοιπο που θα βγει από αυτήν την διαίρεση είναι αυτό που καθορίζει και την θέση που θα σταματήσει ο τροχός, δηλαδή το συγκεκριμένο σύμβολο.

Κάπως έτσι λοιπόν φτάνουμε απο το spin στο αποτέλεσμα που βλέπουμε στην οθόνη μας και έτσι εξηγείται και το πως λειτουργούν τα φρουτάκια!

Διαβάστε επίσης: