Υπεύθυνος στοιχηματισμός και τυχερά παιχνίδια – Resposnible Gambling

 Υπεύθυνος στοιχηματισμός και τυχερά παιχνίδια – Resposnible Gambling

Ένα διαδεδομένο είδος διασκέδασης είναι τα τυχερά παιχνίδια. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα γνωστά σε όλους μας φρουτάκια, καθώς επίσης και το στοίχημα. Το να ακολουθούν οι παίκτες πρακτικές υπεύθυνου στοιχηματισμού, (Resposnible GamblingΥπεύθυνος Στοιχηματισμός) είναι σημαντικό για να παραμείνουν αυτά τα παιχνίδια ένας τρόπος ψυχαγωγίας.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι να τηρείται ο νόμος. Είναι γνωστό ότι απαγορεύεται να συμμετέχουν σε τυχερά παιχνίδια άτομα κάτω των 21 ετών. Κάθε νόμιμο καζίνο ζητά τα απαραίτητα έγγραφα (ταυτότητα) για να πιστοποιήσει την ηλικία των ατόμων που επιλέγουν να παίξουν. Αυτός είναι ένας τρόπος να προστατευτούν οι ανήλικοι, οι οποίοι δεν έχουν αναπτύξει την κατάλληλη κριτική σκέψη και είναι πιο εύκολο να εθιστούν.

Υπεύθυνος στοιχηματισμός και τυχερά παιχνίδια .Πως μπορεί ο παίκτης να παίξει υπεύθυνα;

Αρχικά, ο παίκτης δεν πρέπει να παίζει με κύριο σκοπό να βγάλει χρήματα. Επιπλέον, πάντα θα πρέπει να έχει ορίσει το χρόνο και τα χρήματα που θα ήθελε να ξοδέψει για τυχερά παιχνίδια και δεν θα πρέπει να ξεπεράσει το όριο που έχει θέσει.

Όπως ήδη αναφέραμε, τα τυχερά παιχνίδια δεν είναι πηγή εισοδήματος. Εάν θέλετε να παίξετε, δεν πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι το κάνετε για να βγάλετε περισσότερα χρήματα, διότι τότε είναι πολύ πιθανό να μη διατηρήσετε τον έλεγχο και τα χρήματα που θα χάσετε είναι περισσότερα από τα χρήματα που θα κερδίσετε.

Παρακάτω σας αναφέρουμε συνοπτικά κάποιες στρατηγικές για να μη χάσετε τον έλεγχο του παιχνιδιού

 1. Ένας τρόπος να διαχειριστείτε σωστά τα χρήματα που ξοδεύεται σε τυχερά παιχνίδια είναι να θέσετε τα κατάλληλα όρια. Είναι σημαντικό να μην ρισκάρετε χρήματα τα οποία με βάση τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας, δεν πρέπει να ξοδευτούν.
 2. Μην πέσετε στην παγίδα που σας οδηγεί να ποντάρετε περισσότερα χρήματα όταν χάνετε διότι θα έχετε μεγαλύτερες απώλειες.
 3. Εκτός από το χρηματικό όριο που θα ορίσετε, σοφό θα ήταν να ορίσετε και χρονική διάρκεια που παίζετε ένα παιχνίδι και να μην την ξεπεράσετε. Οι παίκτες που δεν έχουν συνείδηση πόση ώρα παίζουν ένα παιχνίδι, είναι εύκολο να μπερδευτεί η κρίση τους και να κάνουν κινήσεις που μπορεί να τους οδηγήσουν μέχρι και σε απώλεια σημαντικής περιουσίας.
 4. Η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παίκτης παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Εάν είναι στεναχωρημένος ή υπό την επήρεια οινοπνεύματος, μπορεί να μην είναι ικανός να πάρει τις σωστές αποφάσεις.
 5. Μην επιλέγεται να παίξετε παιχνίδια που δεν γνωρίζετε πως λειτουργούν. Ο παίκτης πρέπει πρώτα να αντιληφθεί τους κανόνες και τις λειτουργίες του παιχνιδιού. Εάν υπάρχει η δυνατότητα να παίξει και δωρεάν, ακόμη καλύτερα, έτσι ώστε να αποκτήσει μία εμπειρία πριν στοιχηματίσει πραγματικά χρήματα σε αυτό.

Αρνητική επίδραση των τυχερών παιχνιδιών

Δείτε κάποιες ενδείξεις που μας βοηθούν στο να αντιληφθούμε ότι τα τυχερά παιχνίδια ή το στοίχημα, μας έχει επηρεάσει αρνητικά.

 1. Ασυνέπεια: Εάν παρατηρήσετε ότι λόγω των τυχερών παιχνιδιών δεν μπορείτε να είστε συνεπής στην δουλειά σας ή σε κάποια άλλη σημαντική δραστηριότητα της ζωής σας.
 2. Δεν γίνεται σωστή διαχείριση του χρόνου: Εάν περνάτε πολύ από τον χρόνο σας επιλέγοντας να παίξετε τυχερά παιχνίδια.
 3. Ανησυχητικές προειδοποιήσεις: Εάν οι δικοί σας άνθρωποι, σας έχουν κάνει παρατήρηση ότι ξοδεύετε πολλά χρήματα ή χρόνο, παίζοντας τυχερά παιχνίδια.
 4. Έλλειψη ενδιαφέροντος: Εάν δεν διαθέτετε άλλα χόμπι ή κάποιο ενδιαφέρον προς φίλους και οικογένεια.
 5. Ανειλικρινής – παράνομη- παράλογη συμπεριφορά: Εάν έχετε πει ψέματα, έχετε κλέψει ή έχετε δανειστεί χρήματα για να ξανακερδίσετε αυτά που έχετε χάσει ή απλά για να συνεχίζετε να παίζετε.
 6. Δεν υπάρχει όριο: Εάν ποντάρετε τα χρήματά σας μέχρι να τα χάσετε όλα. Εάν θέλετε να προσπαθήσετε να παίξετε ξανά με σκοπό να ξανακερδίσετε χρήματα που χάσατε ή πιστεύοντας ότι θα κερδίσετε χρήματα για να λύσετε τα οικονομικά σας προβλήματα.
 7. Ψεύδεστε: Εάν προτιμάτε να πείτε ψέματα για το χρόνο και τα χρήματα που έχετε χάσει σε τυχερά παιχνίδια.
 8. Αυτοκαταστροφή: Εάν ο στοιχηματισμός, σας έχει οδηγήσει σε καταθλιπτικές σκέψεις και αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές.

Ο υπεύθυνος στοιχηματισμός μπορεί να μας προσφέρει την διασκέδαση που επιθυμούμε από ένα τυχερό παιχνίδι. Επειδή τα παιχνίδια τζόγου μπορεί να δημιουργήσουν εθιστικές συμπεριφορές οι οποίες είναι αρκετά ανησυχητικές, όπως και κάθε είδους εξάρτησης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσοι παίκτες αντιμετωπίζουν προβλήματα εθισμού, μπορούν να απευθυνθούν στο ΚΕΘΕΑ-ΑΛΦΑ (τηλ 210 9237777) αλλά και στην Gambling Therapy